lauantai 23. toukokuuta 2015

Tämän kauden laskut laskettu

Sitten viime postauksen on Taivalkoskessa vettä virrannut melkoisen paljon, itseasiassa aivan hillittömän paljon. Iijoessa oli  nimittäin kovin tulva vuosi kymmeniin. Kisakauden loppumisesta on jo puolisentoista kuukautta, mutta laskuhommat ovat jatkuneet näihin päiviin asti. Kauden viimeiset laskut väännettiin 21.5. Taivalvaaralla. Koskaan aiemmin ei olla päästy laskemaan ihan näin pitkään. Ja kun kumpareikko saatiin tehtyä ennätys aikaisin, oli laskukausi kotimaisemissa pidempi kuin koskaan aiemmin. Kumpareikko saatiin laskukuntoon 13.11. Sehän tarkoittaa meikäläisen matikalla reilua puolta vuotta lajitreeniä kotimäessä. Riku oli lokakuussa leireilemässä Sveitsissä. Yhtenäinen laskukausi olikin siten noin seitsemän kuukautta. Kauden ensimmäiset käännökset tulivat vieläkin aikaisemmin. 24.9. oli lunta maassa varsin mukavasti ja se mahdollisti ensimmäiset kurvit Taivalvaaralla. Talvilajin harrastajan näkövinkkelistä Taivalkoski on oiva paikka. Pitkä kausi ja laadukkaat harjoitusolosuhteet.

Kauden viimeinen laskukerta 21.5.
Kaikkinensa kauden aikana Rikulle tuli n. 140 laskupäivää, joka alkaa olla jo melkoinen määrä. Laskemaan ei opi muuta kuin laskemalla. Oheisharjoittelulla voidaan edesauttaa kehittymistä, mutta tärkein työ tehdään suksien päällä. Sen takia viimeisetkin lumet pyritään hyödyntämään.

Nyt loppukeväästä ei enää ihan niin usein mäesssä oltu kuin aiemmin talvella, mutta sellaiset 3-4 kertaa viikossa kuitenkin. Samalla on vähän tehty nopeus- ja kimmoisuusharjoitteita ja sitä kautta totutettu kehoa tulevaan treenikauteen, joka starttaa kesäkuun alusta. Kevään rinnetreeneissä on hiottu laskua ja hyppyjä, mutta ennen kaikkea nautiskeltu hienoista kevät keleistä ja pidetty hauskaa suksien päällä. Ja sitähän sen urheilun pitäisikin olla. Ei väkisin puurtamista, vaan nauttimista joka hetkestä, oli harjoitus miten raastava tahansa.



Kesäkuussa starttaava uusi kausi tuo mukanaan myös joitain muutoksia. Huhtikuun lopulla tuli tieto, jota olimme odottaneetkin, että Riku on valittu maajoukkueeseen. Kumparelaskussa maajoukkueita on kaksi. Varsinaisessa maajoukkueessa on tulevalla kaudella kolme laskijaa. Haastajaryhmässä, johon Riku kuuluu, on viisi mies- ja kolme naislaskijaa. Nyt on siis otettu taas yksi askel kohti tavoitteita. Paikka maajoukkueessa ei tuo mukanaan kovin suurta muutosta arjen tekemiseen, mutta tehostaa harjoittelua entisestään lisääntyvien leirivuorikausien kautta.

Näissä iloisissa mietteissä kohti tulevaa kesää. Alla lyhyt pätkä talven viimeisiltä lumilta. Tekaistaan kausikoostetta vähän myöhemmin.

-petri-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti