sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Kisat kisattu

MB Freestyle Ski Tour Taivalvaara
Kisakausi 2016-2017 on nyt takana. Kauden viimeiset kisat laskettiin kotimaisemissa. MM-kisojen jälkeen suunnattiin suoraan Rukalle SM-kisoihin ja viikko sitten kisailtiin vielä Taivalvaaralla.

Rukan SM-kisa ei sujunut Rikulla ongelmitta. Kumpareikko oli todella haastavassa kunnossa. Kohtuullisen tiheä ja terävä kumpuinen, sekä jäinen mäki. Rankan kauden loppuvaiheessa olisi ollut mukavampi kisailla hieman helpommissa olosuhteissa. Kisaa edeltävänä päivänä Riku kaatui hypyn pahasti. Hän löi naaman suoraan lumeen. Hampaat upposivat alahuuleen ja pientä jälkeä oli ympäri naamaa. Onneksi naama osui pehmennettyyn alastuloon, eikä jäähän. Silloin olisi käynyt vielä pahemmin.

Kisa-aamuna pojalla oli päänsärkyä. Myös rintakehään tuli isku ja sen seurauksena kylkiluiden välit olivat kipeät. Riku lähti kuitenkin kisaan kokeilemaan. Karsinnassa lasku tuli alas asti, mutta melkoista taistelua se oli. Finaalissa lasku jäi kesken ylähypyn jälkeen. Raskas MM-kisaviikko ja kaatuminen vaativat veronsa. Kroppa ja pää eivät olleet riittävän hyvässä kunnossa kisaamista ajatellen. Kun vielä oli todella haastavat olosuhteet, tulos oli mitä oli. Mutta totuuden nimissä, kisoissa ei miesten sarjassa nähty yhtään maailman luokan laskua, vaikka kovia laskijoita mukana olikin. Mäki vain oli SM-kisoihin turhan vaikea.

Pääsiäisenä Riku sairastui. Kurkkukipua, yskää, nuhaa ja kuumetta. Kuume käväisi vain päivän verran, mutta oireilu jatkui pidempään. 22.-23.4. laskettiin kauden viimeiset kisat, Mercedes-Benz Freestyle Ski Tour Taivalvaaralla. Sitä ennen oli pari leiripäivää samoissa maisemissa. Flunssa vei Rikulta parhaan terän ja leiripäivien jälkeen kroppa ei ollut kisapäivinä enää terävimmillään. Kuitenkin kohtuullisia kisalaskuja poika sai vielä aikaiseksi. Lauantaina sijoitus oli kolmas ja sunnuntaina parani pykälällä. Samalla tuli tourin kokonaispisteissä toinen tila.

MB Freestyle Ski Tour Taivalvaara
Kisojen jälkeen maanantaina pyörähdys terveyskeskuksessa toi poskiontelotulehdus diagnoosin ja antibioottikuurin. Vaikka kisakausi on takana, ei se tarkoita että sukset olisi jo nakattu varastoon. Kevät on jatkunut poikkeuksellisen kylmänä ja lunta Taivalkoskella on vielä melkein metri. Ja tätä kirjoitellessa satelee lisää. Tällä viikolla on jatkettu treenaamista. Teimme hyppyrimäen alastuloon kumpareikon ja nyt meillä on kolme eri jyrkkyistä kumpareikkoa missä treenata. Tuo alastuloon tehty kumpareikko on todella jyrkkä, jyrkimmillään 36-37 astetta. Luku ei varmaan kaikille kerro miten jyrkästä on kyse, mutta noin jyrkkää ei ole yhdessäkään laskettelurinteessä Suomessa. Rukan kumpareikko on maailman jyrkimpien kumpareikkojen joukossa. Sen keskijyrkkyys on 28-29 astetta. Junnu MM-kumpareikko oli jyrkimmiltä osin hieman yli 30 astetta. Eli Taivalvaaralta löytyy nyt siis todella jyrkkää treenattavaa. Tosin eihän se täysimittainen mäki ole, mutta hyvä paikka harjoitella laskemista jyrkällä.

Hyppyrimäen alastulon kumpareikko
Näyttää että laskukausi jatkuu vielä jonkun viikon. Laskemista ja hyppäämistä pystytäänkin hiomaan vielä useamman kerran näillä lumilla. Eilen oli upea auringon paiste ja mäessä vierähtikin 4,5 tuntia. Leppoisaa laskemista ja hyppäämistä, välillä auringosta nautiskellen. Mahtuipa mukaan muutamia hyppyjä hyppyrimäistäkin. Se onkin vuosittainen perinne näin keväällä, kun niiden kunnostus on lopetettu ja mäkihyppääjät eivät enää niitä käytä.

-petri-

Hyppytreeniä, korkkiseiska

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti