maanantai 25. syyskuuta 2017

Opiskelua ja treeniä

Rikun kesään ja alkusyksyyn on kuulunut vähän treeniä ja paljon opiskelua. Eikun siis, paljon treeniä ja vähän opiskelua :)

SuperPark ja superman frontflip
Riku vaihtoi loppukeväästä nettilukioon. Näin hän pystyi opiskelemaan kesällä ja saikin muutaman kurssin suoritettua. Syy kesän opiskeluille oli tavoite päästä kirjoittamaan tämän syksyn ylioppilaskirjoituksissa. Ja tavoite onnistui. Kokeet Riku käy tekemässä Taivalkosken lukiossa. Iso kiitos lukion väelle tämän mahdollistamisesta! Nyt jokunen koepäivä on jo takana ja kaksi vielä jäljellä. Sitten se urakka olisi suoritettu. Sen jälkeen olisi vielä pari kurssia suoritettavana ja koko lukio olisi urakoitu. Ihan kaikkein ahkerin ja motivoitunein opiskelija ei poika ole ollut, mutta eiköhän homma tule hoidettua.
Etuperin voltti koko kierteellä
Opiskelun lisäksi on tietysti treenattu. Perinteiseen tapaan kesään on kuulunut fysiikkatreeniä. Mm. punttia, nopeusharjoituksia ja kimmoisuus-/pompputreenejä. Lisäksi tietysti vesihyppäämistä. Niitä on käyty tekemässä Nurmeksessa ja Jyväskylässä. Kesäkuussa pidettiin pari seuran omaa minileiriä Oulussa. Ohjelmassa oli taitoharjoittelua SuperParkissa ja fysiikkatreenejä. Ja pelasi Riku elokuussa parissa Taivalkoski Calcion pelissäkin viitosdivarin futista.


Heinä-elokuun vaihteessa oltiin vajaat kaksi viikkoa aina aurinkoisessa Norjassa. No eipä säät kyllä aurinkoisena ole jatkuneet täällä kotikonnuillakaan :( Folgefonnan jäätiköllä päästiin laskemaan yhteensä yhdeksänä päivänä. Leiri oli kaikin puolin antoisa, vaikka enemmän olisi aurinko voinut näyttäytyäkin. Mutta eihän aurinkoa sinne menty palvomaan.

Fonnan upeissa maisemissa
Nyt syksyllä on ohjelmaan otettu mukaan nopeuskestävyysharjoitteita polkupyöräergolla. 20-30 sekunnin kovilla vedoilla on haettu elimistön ja lihaksiston kykyä toimia happamassa tilassa. Ajallisesti vedot ovat vastanneet lajisuorituksia.

Kaikin puolin takana on hyvä treenikausi ja ennen kaikkea Riku on ollut terveenä ja ilman isompia vaivoja. Eli lumia kohti mennään luottavaisin mielin. Fonnan laskupäivät kertoivat, että viime kauden aikana haettu laskuasennon muutos on alkanut vakiintua ja lantio pysyy varmemmin enemmän edessä.


YO-kirjoitukset päättyvät pe 29.9. jolloin ohjelmassa on terveystieto. Sen jälkeen katseet suunnataan lumille. Sveitsin Zermattiin lähdetään 4.10. Mukaan lähtee pikkusisko Riikka ja allekirjoittanut. Olemme Riikan kanssa maisemissa 19.10 saakka. Riku jää sen jälkeen jatkamaan maajoukkueen kanssa ja palaa Suomeen 1.11. Luvassa on siis nelisen viikkoa lajiharjoittelua upeissa maisemissa.

Olosuhteet Zermatissa ovat haastavat. Ylin hissiasema on melkein 3 900 metrissä ja kumpareikko vain vähän alempana. Noin korkealla treenaaminen tuo omat haasteensa. Syke ja laktaatit nousevat tavallista ylemmäs ja palautuminen hidastuu. Nopeuskestävyystreenien myötä uskomme, että jalat pelittävät hieman paremmin, vaikka täysimittaisten laskujen lopussa laktaatti alkaa jylläämään. Nyt kun Riku on leirillä pitkän aikaa, voi alun ottaa iisimmin ja totutella korkeaan ilmanalaan ja laskemiseen.

-petri-


)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti