lauantai 2. marraskuuta 2013

Positiivisia uutisia viime päiviltä

Syysloma oli ja meni ja sen perään toinen viikkokin. Nyt on takana kuusi laskupäivää, kaikki luonnollisesti Rukalla, kun muualla ei vielä ole rinteitä auki. Lokakuun puolessa välissä talvi näytti tulevan vauhdilla, mutta niinkuin useimpina syksyinä, talvi otti hieman takapakkia vesisateiden merkeissä. Lumi kerkesi sulaa pois, mutta toissa aamuna eli perjantaina lunta oli yön aikana tipautellut pari senttiä. Nyt ennusteet taas lupailevat vähän parempaa ja ensi viikolla saataneen lisää lunta. Toivon mukaan keli vielä pakastuisi kunnolla jotta lumitykit Taivalvaarallakin saataisiin päälle ja pikkuhiljaa kotimäkikin kuntoon. Onneksi Ruka on tuossa nurkan takana ja laskutuntumaa saadaan siellä hiottua kuntoon. Välipäivinä eli niinä vähän huonompina hetkinä kun mäkeen ei olla päästy, on jatkettu kehon työstämistä kuntosalilla. Pojalla reidet senkun paksunee ja alkaa isän narut jäädä toiseksi.

Riku on tässä syksyn mittaan innostunut taas kiipeilemään.Viime talvena korkkiseiskaa hypätessä peukalo vääntyi ja hilltisi enimpiä kiipeilyhaluja aina kesälle saakka. Nyt peukku alkaa olla kunnossa ja kiipeily maistuu. Kun on tuota pituutta ja voimaa tullut lisää, niin se alkaa näkyä myös kiipeilyssä. Pikkuhiljaa yläkoulun liikuntasalissa olevan seinän yläankkuri on tullut vastaan yhä vaikeampien reittien kautta. Way to go!

Viime päivinä on otettu merkittäviä ensiaskeleita urheilijan elämän saralla. Ensimmäiset yhteistyösopimukset alkaa olla plakkarissa ja niistä päästään kertomaan tarkemmin parin viikon kuluttua, kun nimet on raapusteltu paperille. Nykyää huipulle nouseminen, lajissa kuin lajissa, vaatii laajaa taustatukea. Freestylehiihto ei ole ihan niitä halvimpia lajeja ja vaatii jo junnuiässä kohtuullisen suuria rahallisia panostuksia. Yleensä rahat tulevat vanhempien kukkarosta. Tarkkoja summia ja kausibudjetteja ei ole edes uskaltanut tehdä, vaan on eletty sen mukaan mitä pankkitilin ja Visa-kortin saldo ovat sallineet. Jotta kompromisesseja ei tarvitsisi tehdä, olisi tarpeen saada taloudellista tukea myös muualta kuin vanhempien kukkarosta. Tästä syystä meikäläinen eli perheen isä, ylensi itsensä manageriksi ja lähestyi joitakin alueemme yrityksiä. Kovin suurella ei ole lähdetty liikkeelle, mutta tavoitteeseen on päästy ja meidän mittapuun mukaan ihan merkittävää taloudellista helpotusta on tulossa ja tuleva kausi saadaan vietyä läpi suunnitellusti, ilman kompromisseja. Mutta tarkemmin tulevista yhteistyökumppaneista kunhan homma on virallisesti vahvistettu. Mutta yksi iso askel urheilijan uralla on taas otettu. Yhteistyö tuo mukanaan velvoitteita ja niitä on hyvä päästä pikkuhiljaa opettelemaan. Jos ura etenee tavoitteiden mukaan velvoitteita on luvassa jatkossa enemmänkin ja on hyvä että oppia saadaan jo näin junnuiässä.

Ja eilen perjantaina otettiin myös toinen iso askel. Nimittäin ensimmäinen stipendikin on plakkarissa! Syksyllä laitettiin Valiolle hakemus vetämään ja eilen saatiin toiveissa ollut viesti. Riku valittiin Valion Plus Akatemian stipendin saajaksi! Sieltäkin on siis luvassa taloudellista helpotusta talven panostuksiin. Valio on lähtenyt tukemaan merkittävällä kokonaispanostuksella urheilevia lapsia ja nuoria. Enemmän infoa näiltä Valion sivuilta. Esimerkillistä ja kannettavaa toimintaa! Valion arvostus nousi meikäläisen silmissä jo ennenkuin päätös stipendin saajista oli selvillä. 4.12. olisi sitten Rikun uran ensimmäinen "edustustilaisuus" Valion tehtaalla Oulussa, kun stipendi mennään pokkaamaan. Toivotaan ja uskotaan että ei jää viimeiseksi vastaavanlaiseksi tilaisuudeksi. Näissä positiivisissa merkeissä taidan painua saunaan lepututtamaan vanhan miehen väsyneitä lihaksia. Huomenna on taas hienopäivä luvassa. Aamulla kurvaillaan Rukalle ja Rukalla :)

Loppuun vielä yksi kuva toukokuun lopun Skill Team Summer Campiltä.

-petri-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti