tiistai 26. marraskuuta 2013

Eka lumileiri takana

Sunnuntaina loppui kauden ensimmäinen lumileiri. Nelipäiväinen  leiri oli osa Skill Teamin toimintaa. Olosuhteet Rukalla oli hyvät. Eturinteen reunaan tehtiin n. 100 m kumpereikko, jonka profiili (=jyrkkyys) oli vaihteleva, samoin kuin kumpujen välikin. Alkuosa "rännistä" oli pidemmällä välillä, kun taas lopussa kumpujen väli oli lyhyt. Koko porukalla oli alkuun pientä hakemista varsin haastavaksi osoittautuneessa kumpareikossa. Eikä huono näkyvyys (sumua, lumisadetta, muuten vain harmaata) helpottanut asiaa. Pienen hakemisen jälkeen Rikun jalat alkoivat toimimaan riittävän nopeasti ja muutoinkin tuntuma alkoi löytyä. Leirillä vedettiin tiiviillä tahdilla, yhteensä 10 laskutreeniä. Vihdoin ja viimein päästiin myös hyppyjä treenaamaan. Hyppypaikka saatiin käyttöön perjantaina iltapäivästä. Alkuu pari suoraa "kynttilää" ja sen päälle back flippejä eli takaperin voltteja. "Bäkkärin" idea alkoi löytyä. Lähtö oli jo parempi kuin aiemmilla kausilla. Crossissa eli suksien ristiin laittamisessa on vielä hiottavaa, jotta crossi saadaan aikaisemmin ja selvemmäksi. Flat spin eli "flättäri" kulki heti jopa paremmin kuin viime kaudella. Kesällä vesihyppyrissä treenattu flättäri truck driver (=rekkakuski) gräpillä onnistui lumella heti ensimmäisellä yrityksellä. Itseasiasissa kaikilla yrityksillä. Vielä hyppyjä erilaisista hyppyreistä ja siinä olisi uusi kisahyppy. Sitä ei luultavasti kukaan suomalainen kumparelaskija ole vielä kisoissa hypännytkään. Eli laskurintamalla asiat menossa oikeaan suuntaan.

Ainoa huolenaihe tällä hetkellä on kipeytyneet polvet, joissa mitä ilmeisemmin on ns. hyppääjän polvi oireita. Treenien päätteeksi lunta pussiin ja kylmähoitoa molempiin polviin. Lisäksi ibuprofeiinia kuurina. Polvien teippausta kokeillaan ja toivon mukaan siitä on hyötyä. Motivoituneella urheilijalla kipuilut jäävät helposti huomiotta ja treeni jatkuu niistä huolimatta. Vanhempien ja valmentajan pitääkin kuulostella herkällä korvalla tuntemuksia ja tarvittaessa ohjata urheiljaa hoitamaan kipua aiheuttavia vammoja/rasitusvammoja.

Leirillä päivät menivät pitkälle iltaan laskutreenien merkeissä. Illalla laskuvideoiden katsomista ja pienten yksityiskohtien(kin) analysoimista seuraavaa treenikertaa varten. Jo tällä tasolla urheilu ja treenaaminen vaatii nuorelta mieheltä paljon itsekuria, sinnikkyyttä ja ennen kaikkea motivaatiota. Illalla ei voi valvoa pitkään, vaan on mentävä ajoissa nukkumaan, jotta jaksaa heräillä seuraavan päivän treeneihin. Ja kyllähän se uni tuleekin helposti silmään, kun rinteessä muutaman tunnin päivällä viettänyt.

Seuraava leiri on ohjelmassa 5.-8.12. kotimaisemissa eli Taivalvaaralla. Toivotaan että säät suosivat lumetusta ja leiri päästään vetämään läpi suunnitellusti.

Sitten yhteistyöasioihin. Keskiviikkona on vuorossa seuraava iso askel urheilijan elämässä. Silloin allekirjoitetaan ensimmäiset yhteistyösopimukset. Seuraavat kaksi vuotta pääyhteistyökumppanina on Komake Oy ja heidän pyörittämänsä Taivalvaaran hiihtokeskus ja Hotelli Herkko. Lisäksi yhteistyösopimus allekirjoitetaan rakennusliike RakennusTaival kanssa. Kun tähän lisätään Valio Plus Akatemian stipendi, sekä Lions Club Taivalkosken stipendi, niin tulevan kauden paketti on kasassa ja voidaan keskittyä täysillä urheiluun. Suurkiitokset tukijoille luottamuksesta ja kaukokatseisuudesta!

Tässä linkissä muutama suoritus leiriltä.

-petri ja minna-


1 kommentti: