sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Toisen leirin jälkeisiä ajatuksia

Se alkaa olla kiireinen viikko takana. Keskiviikkona käytiin Oulussa pokkaamassa Valio Plus Akatemian stipendi. Pohjois-Suomessa Akatemian stipendin sai 30 hakijaa. Osa stipendin saaneista oli yksilöurheilijoita, mutta stipendejä saivat myös jotkin urheiluseurat ja joitakin annettiin myös kouluille liikunnnan ja hyvinvoinnin edistämiseen. Tilaisuudessa esiteltiin myös Pohjois-Suomen aluekummi, joka sattuikin olemaan hyvinkin tuttu tyttö eli Anniina Lahti Kemijärveltä. Anniina on myös kumparelaskija ja on mukana Skill Teamissa niinkuin Rikukin.

Torstaista tähän päivään eli sunnuntaihin on taas leireilty Skill Teamin kanssa. Nyt kotimaisemissa. Olosuhteet Taivalvaaralla saatiin viikon kovalla uurastuksella erinomaiseen kuntoon ja leiri päästiin toteuttamaan suunnitellusti. Torstai iltapäivästä sunnuntain puoleen päivään laskettiin seitsemän treeniä ja tehtiin pari oheisharjoitusta. Toistoja Taivalvaaran kumpareissa, hyppypaikalla ja rollereissa (=aaltolatu) tuli joka laskijalla kova määrä. Rikulla lasku alkoi kulkemaan mallikkaasti ja hyppyjäkin saatiin hiottua. Tosin hyppäämistä hieman rajoitti polvikivut. Hyppyjä ei saatu alle niin paljon kuin leirin puitteissa olisi ollut mahdollista tehdä, mutta sen mukaan mennään mihin kivut antavat myöten. Tärkeintä kyseisellä leirillä oli kuitenkin laskun hiominen ja suoritusvarmuus. Kumpikin alkaa olla hyvällä mallilla joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Onnistuneen leirin jälkeen tuli puhelu kumparelaskun maajoukkueen päävalmentaja Sami Mustoselta. Sami tiedusteli Rikun halukkuutta tulla ensi viikonloppuna laskettavan Rukan Maailman cup - kisan esilaskijaksi. Asiaa ei tarvinnut pitkään harkita. Siitä tulee varmasti hieno kokemus ja ensi tuntuma isojen kisojen ilmapiiriin. Toki MC-kisoja on paikan päällä katsomosta seurattu, mutta nyt kisamäkeä pääsee katsomaan myös laskijan perspektiivistä ja seuraamaan vielä lähempää maailman huippujen toimintaa. Esilaskijat pääsevät kaikkiin virallisiin harjoituksiin ja laskevat nimen mukaisesti ennen varsinaisen kisan alkua. Esilaskijoilla testataan tulospalvelun toimivuus. Kumparelaskussa tulos muodostuu laskuajan mukaan laskettavista aikapisteistä, sekä tuomareiden antamista laskutekniikka- ja hyppypisteistä. Ensi viikon ohjelma meneekin nyt uusiksi. Olimme menossa joka tapauksessa Rukalle katsomaan kisoja, mutta nyt sinne pitää ajella myös viikolla treenaamaan, jotta ei tarvitse ihan kylmiltään Rukan jyrkkään Battery Run kumpareikkoon hypätä. Kumpareikko valmistui tälle viikolle, eikä Riku ole siinä vielä tällä kaudella ehtinyt treenaamaan. Battery Run on Suomen jyrkin kumpareikko ja yksi Suomen jyrkimpiä rinteitä kaikki laskettelurinteet mukaan lukien. Rinteen jyrkkyys on 29 astetta. Tuollainen jyrkkyys on harrastelijalaskettelijalle haastava jo ilman kumpareitakin ja kumpareiden kanssa todella tiukka paikka.

Eli jos tämä viikko oli kiireinen ja hieno, niin ensi viikosta on tulossa vielä tätä viikkoa kiireisempi, hienompi ja varmasti myös ikimuistoinen.

Tässä muutama suoritus Taivalvaaran leiriltä.

-petri-




2 kommenttia:

  1. Katos poikaa
    Kumpaa jännittää esilasku enempi isää vai poikaa?

    VastaaPoista
  2. Tais jännittää isää enemmän. No äitiä vielä enemmän. Ei uskaltanut lähteä katsomaan.

    VastaaPoista