maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kisakausi paketissa

Aurinkoisessa pääsiäissäässä laitettiin kisakausi pakettiin kotimaisemissa. Audi Freestyle Ski Tourin finaalit kumparelaskun osalta laskettiin omalla "työpaikalla" eli Taivalvaaralla. Lauantaina oli ohjelmassa kumparelasku ja sunnuntaina parikumpareet. Viikonlopun ohjelmassa oli myös Tazza kids- kisa ja siinä kumpareiden lisäksi lajina oli Big Air. Riku ei Tazza kids- kisaan osallistunut tai osallistui, mutta Big air- kisan tuomarin roolissa. Mukavaa vaihtelua katsella kisameininkiä siitä vinkkelistä.

Kisoissa Rikulla ei ollut sen suurempia menestyspaineita. Audi Freestyle Ski Tourin voitto oli varmistunut jo Rukan SM-kisojen yhteydessä. Olosuhteet olivat hyvinkin keväiset. Lauantain kisa oli iltapäivästä ja rinne lämpimän sään johdosta pehmeä. Kummut kasvoivat päivän aikana varsin isoiksi ja toivat muuten helpohkoon mäkeen sopivasti lisähaastetta. Lasku ja hypyt kulkivat mallikkaasti. Karsinnasta voitto ja finaalissa erinomainen lasku alahyppyyn asti. Takaperin voltti lipsahti vähän isoksi ja takapainoisena alas. Selkä maata viistäen vähän matkaa ja siitä onneksi jaloilleen. Iso virhe kuitenkin rokotti tulosta reilun kolmen pisteen verran. Tuloksena kuitenkin toinen sija. Toisessa vaiheessa kautta Rikun tunnelmat olisivat varmasti olleet melkoisen pettyneet, mutta nyt otti tilanteen varsin tyynesti.


Sunnuntai-aamusta mäki oli yön jälijiltä jäässä niin treenien, kuin alkukilpailunkin aikana. Homma toimi kuitenkin taas hienosti ja alkukisan ykköstilalta lähdettiin varsinaiseen kisaan, eli parikumpareiden mies-miestä vastaan vaiheeseen. Tässä vaiheessa mäki oli jo sopivasti pehmennyt ja aurinko paistoi täydeltä terältä. Rikulta pari todella hyvää laskua ja kisakausi päätökseen AFST-osakisa voitolla. Se oli Rikulle viimeinen kisa Rookie- sarjassa. Ensi vuonna hypätään sitten miesten pariin ja vastus koveneekin reippaanlaisesti, mutta hyvä niin. Lasku on sen verran hyvällä mallilla, että Riku alkaa olemaan valmiina uuteen haasteeseen.


Sunnuntain kisan jälkeen muutama Skill Teamiläinen jäi vielä koutsi Kallaksen kanssa treenailemaan. Riku veti kumpareisiin ensimmäiset seiskat eli pyöri 720 astetta (kaksi kierrosta). Hyvin napsahtelivat jaloilleen. Toisena hyppynä treenailtiin korkkiseiskaa eli 720 astetta vaaka- ja pyytyakselin välissä. Sitä on aiemminkin hypätty, mutta nyt tuloksena oli uran paras korkki lumelle. Ensi kauden kisahyppy?

Nyt kevät otetaan rennosti ja hyödynnetään fiiliksen mukaan viimeiset lumet ja hiotaan laskua+hyppyjä ensi kautta silmällä pitäen.

-petri-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti