maanantai 14. huhtikuuta 2014

Onnistuneet SM-kisat

Hyppy alanokasta, taustalla Rukan kylä.
SM-kisat oli ja meni. Ajeltiin Rukalla torstai- iltapäivänä. Sille päivää ehdittiin tekemään kaksi treenisettiä. Rikulla homma toimi heti alusta lähtien. No ylähypyn 360 oli vielä vähän hakusessa, mutta laskeminen ja alahyppy toimi heti alusta alkaen. Ja kyllä se "kolmonenkin" välillä hyvin onnistui. Onnistuneen eka treenipäivän jälkeen fiilis oli hyvä ja eikä hermoilusta näkynyt merkkejään. Perjantaina jatkettiin treenaamista ja aika samaa rataa mentiin. Eli hyvillä mielin ja itseluottamusta täynnä kohti lauantain kumparekisaa. Riku voitti edelliskaudella samaisessa paikassa eli Rukan jyrkässä Battery Runissa, sekä kumpareiden, että parikumpareiden kultaa. Tavoitteista ei keskusteltu sen kummemmin, mutta varmaa oli että mikään muu kuin voitto ei Rikulle kelvannut. Kummassakin kisassa.

Ilmavaa kuvaa Rukan ylänokasta.
Lauantaina oli siis ohjelmassa sinkkukumpareet. Aamulla, karsintatreeneissä lasku ei isompia ongelmia aiheuttanut. Pientä tyytymättömyyttä oli havaittavissa, mutta isompaa psyykkausta ei tarvittu. Karsinta sujui hyvin, hivenen varmistellen, mutta siihen oli hyvin varaakin. Karsinnasta voitto ja lepäilemään ennen iltapäivän finaaleja. Finaaleja ennen oli lyhyet treenit. Aurinko alkoi sopivasti paistamaan ja mäki loistavassa kunnossa. Pientä jännitystä oli havaittavissa ja epävarmuutta siitä riittääkö oma perustekeminen voitoon asti. Finaalissa ei epävarmuutta laskussa näkynyt. Kokonaisuutenaan talven parhaita laskuja. Molemmat hypyt hyvää tasoa, laskunopeus parasta mitä Riku on Rukalla kisoissa laskenut ja laskutekniikka koko laskun ajan hyvin kasassa. Tuloksena selvä Suomen Mestaruus. Rikun olemuksesta oli havaittavissa selvää helppottuneisuutta. Vähän kaivelemaan jäi laskuaika. Rikun tavoite oli vetää alle 24 sekunnin. Nyt "jäätiin" aikaan 24.02. Enemmän siis kosmeettista kuin todellista tyytymättömyyttä.  Edellisvuoden Rukan kisaenkasta nipistettiin kuitenkin reilun sekunnin verran. Miesten kärkeen on ajallisesti eroa vielä tai sanotaanko enää, vajaat kaksi sekunttia. Vuosi lisää fysiikkatreeniä ja tiukkaa laskemista, niin aletaan olla jo kannoilla kolkuttelemassa.

Menoa Battery Runin keskipätkällä.
Sunnuntai valkeni sumuisena ja tihkusateisena. Ohjelmassa parikumpareet. Mäki ei enää tuntuvat olevan aivan yhtä hyvässä tikissä kuin edellispäivänä ja laskijallakin tuntui olevan hieman kireämpi tunnelma. Varmaan osin henkistä ja fyysistä väsymystä? Rikun fiilis treenilaskuista ei ollut parhaasta päästä. Lasku ei tuntunut niin hyvältä kuin edellispäivänä. Alhaalta katsoen se oli kuitenkin hyvällä mallilla ja hätää ei siis ollut. Vähän itseluottamuksen kohotusta ja karsintalaskuun. Se hoitui mallikkaasti. Pieniä ongelmia ylähypyn jälkeen, mutta riitti silti selvästi ykköstilaan. Matkalla tavoitteeseen ja ykköspallille, finaalivaiheessa edessä oli kolme laskua ja kolme kisakumppania. Laskutoimi mallikkaasti, tasaisen varmaa laskemista, ilman virheitä. Voitto kaikista vastustajista ja uusi Suomen Mestaruus. Hiljaisesti asetettu tavoite siis toteutui ja tuplamestaruus plakkariin toisena vuotena peräkkäin. Ymmärrettävästi fiilis kohdillaan, niin laskijalla, kuin huoltojoukoillakin.

Lauantain kisan palkintopallilla.
Kisakausi on nyt sitten yhtä kisaviikonloppua vaille valmis. Pääsiäisenä viimeistä viedään kotimäessä, Taivalvaaralla. Ohjelmassa Audi Freestyle Ski Tourin finaalit, lajeina kumparelasku ja parikumpareet. Niihin Riku voi lähteä aivan paineettomassa tilassa. ASFT kokonaisvoitto on jo varma eli sen suhteen ei ole enää mitään hävittävää tai voitettavaa. Toki pojan tuntien, muu kuin voitto hyvillä laskuilla ei tyydytä.

Tässä lauantain finaalin voittolasku.

Näissä vapautuneissä tunnelmissa jatkamme kohti kauden viimeisiä kisoja.

-petri-





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti