maanantai 23. helmikuuta 2015

Taivalkosken kunta mukaan yhteistyöjoukkoomme!

EC:n jälkeistä treenitaukoa alkaa olla takana reilut kaksi viikkoa. Rikun arki on pyörinyt tuttuun tapaan laskemisen ja opiskelun ympärillä. Pojan tuntevat arvaavat varmaan kumpiko noista on maistunut paremmin. No opiskelu hommatkin on hoidettu ja reissun takia rästiin jääneet kokeet suoritettu. Motivaatio treenaamiseen on kova. Halu tulla entistä paremmaksi on onnistuneen EC-reissun myötä vain kasvanut.

"Bäkkäri" Taivalvaaran ilmatilassa
Olosuhteet Taivalvaaralla ovat tuttuun tapaan olleet kohdillaan. Sää on täällä meilläkin ollut poikkeuksellisen lämmin. Välillä lämpötila on ollut plussan puolella ja onpa taivaalta tipahdellut vesipisaroitakin! Luulenpa että helmikuussa todennäköisyys reilun kolmenkymmenen asteen pakkasille on suurempi kuin vesisateella. Mutta lunta meillä piisaa vaikka hanget ovatkin painuneet ja puuterikelit ainakin hetkeksi takana päin. Lumimäärän virallinen lukema taitaa olla 80 cm hujakkeilla. Lämpimät kelit tekivät kuitenkin kumpareikostamme jäisen. Sinällään sillä on hyvätkin puolensa. On tärkeää päästä treenaamaan erilaisissa olosuhteissa. Tämä talvi on pitkälti laskettu pehmeissä kumpareikoissa. Lunta kun on sadellut niin paljon. Treenit kotimäessä ovat menneet hyvin. Laskeminen treenistä toiseen on ollut mallikasta ja hyppääminenkin hyvällä tasolla. Ainoa asia joka ei ole lähtenyt oikein toimimaan, on korkkiseiska. Ongelma on hypyn lähdössä, joka tahtoo olla liian räväkkä. Mutta ei oteta sen suhteen liikaa stressiä. Se alkaa kulkemaan kun sen aika on. Muu hyppääminen on kuitenkin kauden aikana mennyt hyvin eteenpäin.

Flat spin 3 critical gräpillä
Sunnuntai-iltana kotiuduttiin Jyväskylästä. Laajavuoren kumpareikossa laskettiin kolme tiukkaa leiripäivää (yhteensä seitsemän treeniä). Leiri oli nuorten olympiavalmennusryhmän ja Skill Teamin yhteinen, koutsina kova kovempi Kallas :) Kumpareikko oli hyvässä tikissä. Sää oli koko leirin ajan lämpimän puolella eli mäki oli pehmeä. Ja kummut sitä myötä kasvoivat varsin isoiksi. Rikun lasku kulki leirillä todella hyvin. Toki loppua kohti alkoi väsymys painamaan, mutta väsyneenäkin poika sai tehtyä hyviä laskuja. Leirin ehkä tärkeintä antia olivat laadukkaat kokonaiset laskut kisahypyillä. Ja kun seuraavat kisat lasketaan samat mäessä vajaan kahden viikon päästä, niin oli hyvä saada tuntumaa kisamäkeen ja hyvä luotto omaan tekemiseen.

Laajavuoren kumpareikko
Riku Taivalvaaran seikkailupuistossa
Yhteistyörintamalla saimme hyviä uutisia. Taivalkosken kunta lähti tukemaan Rikua. Meille sillä on iso merkitys. Tuo yhteistyön tuoma lisäresurssi varmistaa sen että loppukausi saadaan vietyä läpi suunnitellusti. Iso kiitos kunnan päättäjille! Teemme parhaamme että TAIVALKOSKI saa kauttamme positiivista näkyvyyttä. Kunnassamme on panostettu paljon liikuntaolosuhteiden kehittämiseen ja kunnossapitoon. Pieneksi paikkakunnaksi lajitarjonta on laajaa ja olosuhteet laadukkaat. Vai mitä sanotte näistä liikuntapaikoista: Taivalvaaran hiihtokeskus (laskettelurinteitä, hyppyrimäkiä, upea maastohiihtostadion) aivan kuntataajamassa, melontakeskus koskimelontaratoineen, Taivalvaaran seikkailupuisto (kiipeilyseinä, seikkailuratoja, köysilaskeutumista ja -liukuja), frisbeegolfpuisto (18- ja 9-väyläiset radat), jousiammuntaa, urheilukenttä, sisäkiipeilyseinä, kalliokiipeilyä, tennis- ja beachvolleykenttiä jne. Kunnassamme järjestetään vuosittain useita kansallisia ja myös kansainvälisiä kilpailuja. Esimerkiksi vielä tänä talvena Taivalvaaralla kisataan koiravaljakoiden SM-kisat, Metsätaito SM-kisat, veteraanien MM-kisat mäkihypyssä ja yhdistetyssä, maastohiihdon FIS-kisat ja kumparelaskun Audi Freestyle Ski Tour. Ja viime kesänä pidettiin SM-kisat kolmessa eri koskimelonnan muodossa. Vaikka Taivalkoski ehkä parhaiten tunnetaan Kalle Päätalosta ja kulttuurista, niin voidaan sanoa että olemme myös liikuntapitäjä.

Nyt hiotaan laskua puolitoista viikkoa ja sen jälkeen on edessä taas tiukka kisarupeama. Tärkeintä ei enää ole tehdä määrällisesti paljon töitä, vaan löytää laskuun sopiva herkkyys ja tehdä laadukkaita, kisanomaisia harjoituksia. 7.-8.3. on  ohjelmassa Scandinavian cup ja 10.-11.3. Eurooppa cup Laajavuoressa, sekä 15.-16.3. Eurooppa cup Ruotsin Åressa. Eli kymmenen päivää ja kuusi kilpailua. Alla yksi treenilasku Laajavuoren leiriltä.

-petri-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti