sunnuntai 8. helmikuuta 2015

EC-reissu takana

Viime bloggauksessa käytiin läpi Eurooppa Cup - kiertueen alkua ja jäätiin tilanteeseen jossa turnee oli siirtymässä Italian puolelle. Tässäpä Chiesa in Valmalencon anti ja vähän yhteenvetoa koko reissusta.

Suomen tiimi siirtyi Valmalencoon viime sunnuntaina. Ensimmäinen treeni kisakumpareikossa oli ohjelmassa maanantaina. Oli jo ennakkoon tiedossa että mäki tulisi olemaan koko Eurooppa Cup kiertueen vaikein ja samalla vaikein kisamäki missä Riku on laskenut. Mäki on todella jyrkkä ja nyt se oli vielä jäinen ja kummut pieniä. Rikulla sattui lipsahdus ensimmäisessä treenissä. Valmentajat olivat varoitelleet että ylähyppyriin pitää tulla riittävän hiljaa. Riku oli ehtinyt jo muutaman laskun vetämään, kunnes sattui virhearvio. Hän tuli ylähyppyriin liian kovaa ja takaperinvoltista tuli liian iso. Hypyn jälkimainingeissa Riku sai polvesta naamaansa ja treeni oli siltä osin taputeltu. Illalla oli naama hellänä ja päänsärkyä. Ja ymmärettävästi fiilis ei ollut ihan parhaasta päästä.

Ensimmäinen kisapäivä oli tiistaina. Kisa-aamun treeneissä Riku oli löytänyt tuntuman mäkeen. Mutta karsintakisassa edellispäivän virhe toistui. Vauhtia ylähypyriin tullessa oli hieman liikaa ja lasku päättyi kaatumiseen. Nyt sattui vähän kylkeen. Reissun ensimmäinen DNF Rikulle. Mäki osoittautui muillekin haastavaksi. Keskeyttäneitä miesten sarjassa oli kymmenkunta molempina kisapäivänä.

Reissun viimeinen kisa oli ohjelmassa keskiviikkona. Karsinnassa Riku onnistui tekemään hyvän laskun. Sijoitus 11. Finaalissa alku sujui erinomaisesti, mutta keskipätkällä vauhti oli päässyt liian kovaksi ja lasku lähti hallinnasta. Sijoitus kuitenkin 13. Luonnollisesti Riku ei  ollut tyytyväinen kun ei saanut lopettettua Keski-Euroopan kiertuetta onnistuneeseen laskuun, mutta sijoitus oli kuitenkin hyvä. Viimeisen kisan jälkeen Suomen joukkueella oli pari päivää aikaa lomailla ennen kotiinpaluuta joka oli lauantaina.


Rikulle EC-kiertue Keski-Euroopassa oli kliseisesti sanottuna opintomatka. Ensimmäiset kisat Pohjoismaiden ulkopuolella, ensimmäiset kisat ilman että jompikumpi vanhemmista on mukana ja ensimmäinen reissu jossa kisapaikat vaihtuvat tiiviseen tahtiin. Ennen kauden alkua olimme yhteisesti asettaneet tavoitteeksi paikan EC-kiertueella ja siellä kaksi finaalipaikkaa eli sijoitusta16 joukkoon. Riku on menestynyt ennakko-odotuksia paremmin. Nyt plakkarissa on neljä finaalipaikkaa ja EC-kisoja on tälle kaudella jäljellä vielä neljä, joista ainakin kahteen Riku varmuudella starttaa. EC-kisat osoittivat että omalla peruslaskulla, jossa voi olla pieniä virheitäkin, Rikun taso on sijoilla 10-15 ja todella hyvällä laskulla selvästi kymmenen joukossa. EC toimii hyvänä mittarina omasta tasosta ja laskurutiinista. Samalla saa arvokasta kokemusta isommissa kisoissa kisaamisesta, sekä pääsee laskemaan uusissa paikoissa ja uudenlaisissa olosuhteissa. Tulokset osoittavat että kova harjoittelu on tuottanut tulosta ja Riku on ottanut ison askeleen eteenpäin. Kiertueen jälkeen fiilikset niin laskijalla, kuin meillä vanhemmillakin ovat hyvät. Tästä on hyvä jatkaa työntekoa.

Riku kotiutui eilen (lauantai) illalla ja tänään kävimme jo Taivalvaaralla laskua hiomassa. Lumisateiden ja tuulisten päivien jäljiltä kummut olivat pieniä ja pehmeitä. Tuollaisiin oloihin en ole Rikulta aiemmin niin hyvää laskemista nähnyt mitä hän tänään treeneissä esitti. Laskeminen erilaisissa oloissa on selvästi tehnyt laskulle hyvää ja taas on otettu askel oikeaan suuntaan. Nyt jatketaan harjoittelua kotioloissa. Seuraava reissu on Jyväskylään, jossa on ohjelmassa Nuorten Olympiavalmennusryhmän ja Skill Teamin leiri 20-22.2. Leiri pidetään Laajavuoressa. Seuraavat kisat ovat ohjelmassa juuri Laajavuoressa 7.-8.3. jolloin lasketaan Skandinavian Cupin kisat. Samassa paikassa jatketaan Eurooppa Cupin merkeissä 10.-11.3. Sen jälkeen kisaohjelma on Rikun osalta vielä vähän auki.

-petri-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti