keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Vuoden vaihteen kuulumisia

Joulu tuli ja meni. Laskemisesta taukoa vietettiin viisi päivää. Meni yllättävän kivuttomasti :) Taivalkoskelle palailtiin 29.12. Sen jälkeen on laskettu parina päivänä Rukalla ja muutaman kerran Taivalvaaralla. Olosuhteet ovat olleet poikkeukselliset vuoden aikaan nähden. Ennen joulua päästiin laskemaan normaalioloissa eli uudessa lumessa. Joulua edeltävällä viikolla lunta sateli lähes päivittäin ja sitä oli jo n. 50 cm. Lämmin sää joulun aikaan kutisti lumipeitettä myös täällä pohjoisessa. Kuopion korkeudella lämmin jakso vei kaikki lumet, mutta onneksi meille lunta vielä jäi. Muutama päivä laskettiin keväisissä oloissa eli kostealla lumella. Naureskeltiin että nyt saadaan hyvin treenattua kevään kisoihin. Uuden vuoden aattona sää taas onneksi pakastui tehden lumesta kovaa. Kun vielä vuoden vaihtuessa taivaalta tipautti muutaman sentin uutta lunta niin olosuhteet taas normalisoituivat.

Joulutauko ei auttanut Rikun polvikipuihin. Oireita on taas ollut päivittäin. Näyttää että kivun kanssa on nyt vain tultava toimeen ainakin tämä kausi. Toivon mukaan ei useampaa kautta. Urheilevilla nuorilla tuntuu vastaavat oireet olevan hyvin yleisiä. Lukaisin joulun aikaan Janne Ahosesta kertovan kirjan. Hänelläkin oli murrosiässä hyppääjän polvi oireita. Samaa kertoili Teemu Selänne omasta urasta kertovassa elokuvassaan. Pahimpina kipupäivinä pitää treenejä vähän keventää ja tarvittaessa jättää väliin.

Taivalvaara 1.1.2014

Lasku kulkee hyvin. Pari laskupäivää Rukan jyrkässä kumpareikossa teki hyvää. Pikku hiljaa loivemmalla hyvin kulkeva lasku saadaan siirrettyä myös jyrkälle. Samoin hyppäämisessä on otettu askel eteenpäin. Kovalla työllä "krossibäkkäri" (kts. kuva alla) on saatu kisakelpoiseen kuntoon. Lähtö hyppyrin nokalta on hyvä. Katse pysyy riittävän pitkään eteenpäin, eikä jalat anna nokalla periksi. Näin asento ei ilmassa mene "banaaniksi" eli kaarelle. Myös krossi alkaa olla selvempi ja tulla aikaisemmassa vaiheessa. Seuraava leiri alkaa perjantaina. Leiri on taas Taivalvaaralla, mutta todennäköisesti yksi päivä lasketaan Rukalla. Kun pakkasia ei ole ollut, niin lumetus Taivalvaaralla ei ole edennyt toivotusti ja leirille ei vielä saada tehtyä täysimittaista kumpareikkoa. Tällä hetkellä Suomen ainoa täysimittainen kumpareikko on Rukalla. Mutta joka tapauksessa laadukasta treenaamista on neljän päivän verran taas luvassa.

"Krossibäkkäri", Taivalvaara 1.1.2013

Kisakauden alku näyttää viivästyvän. Ensimmäinen kisa on kalenterin mukaan Norjan Drammenissa 11.-12.1. Kyseistä Skandinavian cupin kisaa ei kuitenkaan voida järjestää. Lämmin sää on vaivannut Suomea laajemmin ja Drammenissa ei ole riittävästi lunta. Suomesta on lähetetty pyyntö siirtää kisa johonkin toiseen keskukseen, samana ajankohtana. Toivon mukaan onnistuu. Muutoin edessä on ruljanssi lentolippujen, majoitus- ja vuokra-autovarausten kanssa. Lisäksi ilman ylimääräisiä kuluja ei silloin selvitä. Eiköhän lähipäivinä tilanteeseen saada selvyys. Nyt asioita vielä tehdään sillä silmällä, että reilun viikon päästä kilpaillaan. Jos ei niin suunnitelmiin tulee muutos. Tällä erää ei tämän kummenpaa. Palaillaan asiaan viimeistään leirin jälkeen. Lopussa vielä pätkä Rikun laskua Rukalla 29.12. Paremmalla laadulla löytyy Dropbox:sta.

-petri-


1 kommentti:

  1. Rikun polviin kannattaisi kokeilla kinesioteippausta, itse ainakin olen todennut sen muutamalla urheilevalla nuorella toimivaksi juurikin pahimpien kasvupyrähdysten aikaan! Netistä löytyy varmasti muutamia ohjeita ja kokeilemalla useampia teippaustyylejä saattaisi löytyä toimiva. :) Lasku näyttää hyvältä. Tsemppiä kauteen!

    VastaaPoista