keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Kouluarkea

Kolmas jakso on juuri vaihtunut. Tähän ja seuraavaan jaksoon tulee paljon poissaoloja leirien ja kipailujen vuoksi. Nyt onkin ensimmäisen kerran pitänyt Rikun miettiä, mitä kursseja jättää pois ja mitä osia suoritettavista kursseista pystyy opiskelemaan tarvittaessa myös itsenäisesti. Opettajien kanssa on keskusteltu ja kyselty mitä kurssit pitävät sisällään ja sen jäkeen Riku teki päätöksen siitä, mitä tässä vaiheessa jättää suorittamatta. Kaksi ensimmäistä jaksoa on menneet hyvin ja kaikki valitut kurssit on suoritettu. Hyppäys peruskoulusta lukioon opiskelun suhteen on suuri ja vaatii vielä pikkuisen opettelua, lähinnä opiskelutekniikan suhteen. Keskustelimmekin asiasta ja sanoin, että kokeisiin pitäisi yrittää lukea enemmän ja jakaa lukemista useammalle päivälle. Riku sanoi, että heitä on opo ohjeistanut, että kertaileminen riittää kokeisiin. Niinpä niin... riittää varmaan siinä tapauksessa, jos läksyt on tullut tehtyä :)
Rukalla 30.11.
Lukion opettajat ovat suhtautuneet urheiluun ja siitä aiheutuviin poikkeuksiin ja poissaoloihin Rikun kohdalla hyvin. Opettajat ovat auttaneet ja olleet valmiita suunnittelemaan kursseja tai niiden osia siten, että Riku pystyisi niitä opiskelemaan myös silloin, kun ei pääse osallistumaan varsinaisille tunneille. Osa opettajista on valmiita siihen, että kursseja voi tarvittaessa puolittaa eli kurssin voisi suorittaa esimerkiksi kahden jakson aikana.

Rikulla on tämä jakso opiskelujen suhteen huomattavasti edellisiä kevyempi. Maanantaina on esimerkiksi ainoa oppitunti liikuntaa klo 15-16.15. Riku pohtikin, että mitä hän voisi tehdä maanantaisin kun ei ole päivällä oppitunteja. Esitin toiveen, että ruoka voisi (edes joskus) olla valmiina, kun tullaan töistä tai imurointikin olisi ihan kiva, puhumattakaan muista kotitöistä. Saa nähdä, yllätynkö tai järkytynkö vielä jonakin maanantaina.

Monet ovat ihmetelleen ja kysyneet meiltä miksi Riku ei ole Rukan alppikoulussa. Rikun haavehan oli jo alakoulussa lähteä Kuusamoon lukioon. Kumparelaskun lajivalmennus loppui Rukan alppikoulussa muistaakseni vuonna 2012. Tällä hetkellä valmennusta siellä saa ratalaskussa ja newschool-lajeissa. Taloudellisestihan Rikun asuminen kotona on meille huomattavasti halvempi ratkaisu ja kuten olette blogiteksteistä ja valokuvista huomanneet, niin Taivalkoskella on aika huikeat treeniolosuhteet. Kun valmennus ja olosuhteet ovat kohdillaan ei tarvitse haikailla muualle, paitsi tietenkin alppimaisemiin, ajattelee Riku.

Viikonloppuna onkin taas leireilyä Taivalvaaran rinteillä Eemelin opastuksessa.

-minna-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti