keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Epäonnistuminen ja onnistuminen

Rikun kisakausi on nyt avattu. Viime viikonloppuna Rukalla laskettiin Audi Freestyle Ski Tourin avauskisat varsin arktisissa olosuhteissa. Ruka on varsin tuulinen paikka. Peruskeli on 10 ja 10. Eli kymmenen astetta pakkasta ja 10 m/s tuulta. Kisaviikonlopun ajan tuuli oli 14-20 m/s välillä. Kun pakkastakin oli lauantaina -16 ja sunnuntaina -19, niin keli oli sanalla sanoen jäätävä. No kisat kuitenkin saatiin vietyä läpi sujuvasti ja järjestelyt toimivat, eikä kukaan, ainakaan tietääkseni, paleltunut. Suomalaisten lisäksi mukana oli ryhmä Venäläisiä laskijoita, joista osa tuli Rukalle valmistautumaan Eurooppa Cup kiertueelle.

Rukan kumpareikko eli Battery run osoittautui jälleen haastavaksi. Kummut olivat isot ja pakkasen jäljiltä, ei nyt jäiset, mutta kovat. Niinkuin tämän postauksen otsikko kertoo, oli Rikun viikonloppu kaksijakoinen. Lauantain kisa ei mennyt Rikulla putkeen. Karsintalaskussa oli ongelmia ylähypyn jälkeen. Pienen ylimääräisen mutkan kautta Riku kuitenkin pääsi maaliin asti. Sijoituksena viides. Positiivista oli että Riku hyppäsi kisalaskussa ensimmäistä kertaa korkki seiskan. Finaalissa sama ongelma toistui ja lasku päättyi ulosajoon. Molemmissa laskuissa ongelma oli sama. Kovalla vauhdilla ylähyppyyn (takaperin voltti), joka suuntautui hieman vinoon. Vauhdin haltuunotto ensimmäisissä kummuissa ei onnistunut ja homma karkasi lapasesta. Kuka Rikun tuntee, tietää että epäonnistumisen jälkeen hän ei ole parasta juttuseuraa ;) No pienen rauhoittumisen jälkeen saimme käytyä asiat läpi ja analysoitua kisalaskut videolta. Sen pohjalta valmistauduttiin seuraavaan päivään

Lauantaina kisaa edeltävä treeni meni mukavasti. Riku päätti helpottaa alahyppyä eli korkki seiska pois ja looppi tilalle. Karsintalasku sujui ongelmitta. Varmalla laskulla neljäs tila. Kello kertoi että sijoituksen parantamiseksi pitäisi laskuvauhtia hieman nostaa. Eli finaalin taktiikkana vetää muuten samallalailla, mutta vauhdikkaammin Kuitenkin niin, että lasku pysyy kontrollissa. Taktiikka onnistui. Molemmat hypyt onnistuivat hyvin, varsinkin alahyppy oli erinomainen. Lasku pysyi kaikin puoli kasassa ja karsintalaskun ajasta lähti reilun sekunnin verran aikaa pois. Loppusijoitus hienosti toinen. Näin plakkarissa on ensimmäinen palkintopallisijoitus miesten sarjassa. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin.
Palkintopallilla: vas. Riku, kesk. Topi Kanninen, oik. Evgeny Gedrovich
Tällä viikolla pidetään muutama päivä taukoa kumpareiden laskemisesta. Annetaan kehon ja mielen palautua. Viikon päästä on lähtö Eurooppa cup kiertueelle ja siellä on tarkoitus olla hyvässä tikissä. Eilen käytiin kuitenkin rinteessä, mutta laskettiin pelkästään "tasaisen" rinteen puolella ja hiottiin leikkaavaa rinnekäännöstä. Viikonloppuna on tarkoitus palailla kumpareikkoon. Määrällisesti ei varmasti lasketa paljon, mutta sitäkin laadukkaammin, kaikkiin suorituksiin hyvin keskittyen. Sekaan mahtuu vielä pari kehoa herättelevää fysiikkatreeniä. Eurooppa cup reissusta lisää seuraavassa kirjoituksessa. Alla finaalilasku sunnuntain kisasta.

-petri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti