sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

SC Laajavuori

Se on sunnuntai-ilta tätä kirjoitellessa ja Scandinavian cup viikonloppu on taputeltu. Säiden puolesta viikonloppu on ollut harmaa ja vetinen. Lämpötila on pyörinyt plussan puolella ja vettä on taivaalta tiputellut. Urheilullisesti viikonloppu onnistui hyvin. Riku teki neljä ehjää "peruslaskua" ja nappasi loppusijat neljä ja kolme. Mutta käydäänpä viikonloppua vähän tarkemmin läpi.

Jyväskylään saavuimme perjantaina iltapäivästä. Illalla oli ohjelmassa harjoitukset kisakumpareikossa. Treeneissä ei Rikulla ollut mitään isompia ongelmia. Jaloissa ei ihan parasta herkkyyttä ollut, mutta reissaamisen jäljiltä se oli odotettavissakin. Reilu tunnin setti ja hyvillä mielin valmistautumaan seuraavan päivän kisaan. Illalla majapaikassa vielä treenissä videoitujen laskujen analysointia.


Lauantaina oli ohjelmassa Rikun uran ensimmäinen Scandinavian cupin kisa pro-sarjassa eli miesten yleisessä sarjassa.
Lähtölistaa tutkaillessa kävi ilmi että mukana oli laaja kattaus Skandinavian parhaita
kumparelaskijoita. Mukana mm. vuoden 2013 nuorten maailmanmestari Ludvig Fjällström jolla on myös 10 sakin sijoituksia Maailman cupista, sekä viime kauden Eurooppa cupin kokonaiskisan kolmonen Felix Elofsson. Ja olipa mukana myös viime kaudella uransa lopettanut Arttu Kiramo. Arttu on mm. viime vuoden Suomen mestari ja on myös napannut kovia MC-sijoituksia. Kilpailuvietti veti Artun vielä kotimaisemiin kisailemaan. Kumpareikko oli lämpimien kelien ja vesisateiden jäljiltä pehmeässä kunnossa ja pikkuhiljaa kumpareet kasvoivat entistä isommiksi. Karsinnassa Riku
teki rutiinilaskun jolla irtosi finaalipaikka ja viides tila. Illan finaalin taktiikka oli laskea kovempaa, sekä tehdä vähän isommat ja puhtaammat hypyt. Finaalilasku sujui hyvin. Mitään isoja virheitä siihen ei mahtunut. Joku pieni horjahdus ja jalkojen aukeaminen. Ei vielä täydellistä laskua, mutta sellainen parhaan pään rutiinilasku. Sijoitus hienosti neljäs. Palkintopallipaikkakaan ei jäänyt kuin 0,33 pisteen päähän. Mutta tärkeämpää kuin paikka kolmen parhaan joukossa, oli se seikka että Rikun laskemisen taso ja rutiini alkaa olla jo ihan Skandinavian huippujen tuntumassa.


Sunnuntaiaamuna oli varsin aikainen herätys harmaaseen tihkusateeseen. Riku ei ole ihan reippaimpia aamuihmisiä ja yleensä laskeminen toimii paremmin iltapäivällä tai illalla. Aamun treeneissä lasku kuitenkin toimi ihan kelvollisesti. Karsinnassa taas hyvä peruslasku ja kolmas tila. Finaaleihin kumpareikko oli muotoutunut entistä haastavampaan kuntoon. Kummut olivat kasvaneet isoiksi ja irtoloskaa oli varsin paljon. Finalistien laskuista huomasi että olosuhteet alkoivat olla haastavat. Riku veti hyvän laskun. Ei taaskaan mitään täydellistä menoa, mutta ei mitään isoja ongelmiakaan. Heti laskun jälkeen poika oli pettynyt omaan laskuunsa ja toi sen varsin selvästi julki. Ilmeisesti oma tunne laskemisesta ei ollut hyvä. Vaikeissa oloissa tunne voi ollakin sellainen, mutta olosuhteet olivat muillekin haastavat. Tasaisen kisan lopputuloksissa Riku oli hienosti kolmas eli plakkariin uran ensimmäinen palkintopallipaikka pro-sarjan kansainvälisissä kisoissa. Kakkostila jäi pienimmän mahdollisen eron päähän eli eroa vain 0,01 pistettä. Neljänneksi sijoittunut jäi puolestaan Rikusta 0,08 pistettä. Kun tulokset oli selvillä niin silmin nähden Rikun fiilis parani, Vaikka vielä taisi vähän jäädä kaivelemaan. Vaan hyviä laskijoita Rikun edellä olleet ovat. Kisan voittaja on junnujen MM 1. vuosimallia 2013 ja kakkonen junnujen MM 3. vuodelta 2011.


Huomenna eli maanantaina otetaan rennosti. Rikulla on Eurooppa cupin treenit joissa käydään, mutta niissä ei ole tarvetta laskea paljon. Tiistaina ja keskiviikkona on sitten Eurooppa cupin osakisat iltakilpailuina. Ennen kumpaakin kisaa on lyhyet treenisetit joissa on mahdollista hakea tuntuma mäkeen ja olosuhteisiin, sekä tarvittaessa tehdä hienosäätöä laskemiseen ja hyppyihin.

-petri-

                                          Finaalilasku lauantailta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti