torstai 13. maaliskuuta 2014

Kisakuulumisia Jyväskylästä

Muutamaan päivään on kolme kisaa laskettuna. Sveitsin Hiihtokeskuksessa Hyvinkäällä oli viime sunnuntaina Audi Freestyle Ski Tourin osakilpailu. Lumi näytti Hyvinkäälllä olevan vähissä, mutta rinteessä sitä vielä onneksi oli ja olosuhteet olivat kohtuulliset. Kisojen aikaan sää oli lämmin ja rinteessä isot kummut. Lasku kulki Rikulla hyvin koko päivän ajan. Karsinnassa oli poikkeuksellisesti kaksi laskua. Molemmat olivat hyviä ja kumpikin olisi riittänyt karsinnan ykköstilaan. Sama hyvä tekeminen jatkui finaalissa ja näinpä tuloksena oli osakilpailuvoitto. Kaikin puolin onnistunut kisaviikonloppu. Kisan jälkeen suuntailtiin taas kohti pohjoista. Tosin lapset jäivät mummon ja ukin hoiviin Kuopion kupeeseen, vanhempien jatkaessa kotia asti. Lapset viettivät välipäivän mummolassa lepäillen ja koulutehtäviä tehden. Isä kurvaili maanantaina takaisin Kuopioon ja tiistaina suuntailtiin Jyväskylään.

EC-treenit
Edessä oli Rikun uran ensimmäiset Eurooppa Cupin kisat Jyväskylän Laajiksessa. Samalla edessä oli ensimmäiset kisat miesten sarjassa ja vastassa siis pääsääntöisesti itseä vanhempia laskijoita. Tiistaina Riku pääsi jo ottamaan tuntumaa kisamäkeen jota oli hieman edelliskaudesta muokattu. Tuntuma löytyi nopeasti ja Riku pääsi hyvillä mielin valmistautumaan keskiviikon kilpailuun. Myös Jyväskylässä on ollut lämmintä ja samanlaista on kisaviikollakin ollut. Mäki siis pehmeässä kunnossa. Keskiviikon kisaan Riku starttasi jo toisena, joten ylimääräistä aikaa jännittämiseen ei jäänyt. Lasku meni hyvin. Vauhti oli hyvää ja laskeminen muutoinkin kohdillaan. Sijoituksesksi tuli 24. Hyvä startti aikuisten kansainvälisillä kentillä ja taskuun uran ensimmäiset FIS-pisteet.

EC-treenit
Torstaina oli vuorossa toinen kisa. Kuviot olivat selvillä ja tavoitteena saada aikaiseksi pientä parannusta laskuun. Treeneissä kokeiltiin saada alahyppyyn, looppiin, lisätyksi truck driver gräpi lisäpisteiden toivossa, mutta hyppy ei lähtenyt sen kanssa kulkemaan ja Riku päätti pysyä edellispäivän hypyssä. Kummut olivat hieman kasvaneet ja mäki vähän pehmeämmässä kunnossa. Jo treeneissä näytti että keskiviikon ajasta olisi vielä puristettavissa muutama kymmenys. Ja niinhän torstain kisalaskussa aika paranikin seitsemän kymmenyksen verran. Vauhdin kanssa tultiin aikalailla rajoilla ja se näkyi parina pienenä asennon aukeamisena. Pisteissä parannusta tuli noin 0.8 ja sijoitus oli 19. Kokonaisuutenaan siis ensimmäistä kisaa parempi suoritus. EC-startit osoittivat että ollaan oikealla tiellä ja laskeminen on jopa paremmalla tasolla mitä ennen kauden alkua osasimme toivoakaan. Varsinkin laskuvauhti alkaa olla todella hyvällä tasolla ja on vertailukelpoinen miesten sarjan laskijoiden kanssa EC-tasolla.

EC-treenit
Nyt kisoista on yksi välipäivä ja viikonloppuna olisi ohjelmassa Skandinavian Cupin osakisat, jotka ovat samalla osa Audi Freestyle Ski Touria. Tänään ilmassa on kuitenkin ollut sairastumisen merkkejä. Allekirjoittanut on ollut kovassa flunssassa tämän viikon ajan ja kuumettakin on parina päivänä ollut reippaanlaisesti. Rikulla olo on iltaa kohti vähän huonontunut. Kurkku kipeänä, yskää ja muutoinkin olotila heikonlainen. Toivon mukaan tauti ei aivan yhtä rajuksi äidy kuin minulla. Onneksi mäki on nyt tuttu ja tarvittaessa voidaan treenit jättää minimiin tai skipata kokonaan. Pahimmassa tapauksessa viikonlopun kisat joutuu jättämään väliin. Näissä urheilullisesti hyvissä, mutta muutoin hieman huolestuttavissa kuulumissa jatkamme viikkoa täällä Keski-Suomessa.

Tässä linkki toisen EC-kisan laskuun.

-petri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti