keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kisaputki alkamassa

Tässä alkaa olla pari hyvää treeniviikkoa takana ja aika päivitellä kuulumisia. Näppäimistön takana nyt Petri. Olosuhteet kotimäessä "vaaralla" muuttuivat viime viikon alkupuolella aikalailla. Pari viikkoa sitten mäki oli vielä uudesta lumesta pehmeä. Muutaman päivän lämmin keli + vesisade ja sitä seurannut pakkanen teki mäestä jäisen. Alkuun kovat kummut aiheuttivat vähän ongelmia, mutta pikkuhiljaa tuntuma löytyi ja lasku alkoi kulkemaan erilaisella alustallakin. Nyt on treeneissä ajettu sisään myös uusia suksia. Jaapanilaiset Hartit vaihtui omien kisojen jälkeen kotimaista designia oleviin Shamaneihin (http://www.shaman-skis.com/). Tälle kaudelle lanseeratulla uudella suksimerkillä on tällä hetkellä mallistossa kahden mittaisia kumparelaskusuksia. Rikulla on nyt alla 170 cm mittaiset työkalut. Suksen mallissa on edellisiin verrattuna selvä ero. Alkuun tuntuma oli vähän hukassa, mutta parin päivän laskemisen jälkeen homma alkoi toimimaan. Nyt reilun kahden viikon käytön jälkeen suksen vaihtoon ollaan enemmän kuin tyytyväisiä.

Uudet Shamaanit.
Tulevana sunnuntaina eli 9.3. on ohjelmassa seuraavat kisat. Kisat on Sveitsissä. Ei siellä vuoristoisessa Keski-Euroopan maassa, vaan Suomen Hyvinkäällä. Kisa on osa Audi Freestyle Ski Touria. Samalla starttaa kisaputki. Ensi viikon keskiviikkona ja torstaina, 13.-14.3, olisi ohjelmassa uran ensimmäiset Eurooppa Cupin osakilpailut Jyväskylän Laajiksessa. Hieno tilaisuus päästä testaamaan omaa tasoaan miesten sarjassa ja samalla hankkia arvokasta kokemusta kansainvälisistä kisoista. Mitään sijatavoitteita ei olla asetettu. Tavoite on tehdä ehjät, oman tason mukaiset suoritukset. Ensi kaudella suunnitelmissa on laskea useammatkin EC-kisat. Jyväskylässä menee koko viikko. EC-kisojen jälkeen lauantaina ja sunnuntaina lasketaan Skandinavian cupin kisat jotka samalla ovat kotimaisen Audi Tourin osakisoja.

Seuraava viikkokaan ei mene ilman kilpailuja. Ruotsin Kungsbergetissä on Skandinavian cupin viimeiset osakisat 22.-23.3. Sinne matkaillaan omalla autolla ja Turku-Tukholma välillä kulkevalla lautalla. 15 päivään on ohjelmassa seitsemän kisapäivää. Kungsbergetin jälkeen on kisoista kahden viikon tauko. Sen jälkeen kausi huipentuu kolmena peräkkäisinä viikonloppuina oleviin kisoihin. Nyt onkin käsillä se hetki minkä takia töitä on tehty. Eli paljon kisastartteja, mutta paljon myös autossa istumista. Koulusta poissaoloja tulee melko paljon. Koulun eteen tehdään hommia sitten reissun päällä. Tarkoitus on urheilemisen ohella viedä peruskoulun viimeinen vuosi kunnialla päätökseen.

Nyt hiihtoloman kunniaksi, maanantai-keskiviikko, on pidetty pienimuotoista leiriä. Mukana on ollut viisi laskijaa ja laskutreenejä on tehty kahdesti päivässä. Kuudessa treenissä saa Taivalvaralla tehtyä todella paljon toistoja. Suoritusvarmuus on ollut yksi Rikun vahvuuksista jo pidemmän aikaa. Ja se perustuu pitkälti juuri lukemattomiin toistoihin. Nyt kun lasku kulkee ja varmuus on kohdillaan, niin voidaan hyvillä mielin suuntailla kohti Etelä-Suomea ja "kisaputkea".

Tässä kokonainen lasku Taivalvaaralla. Hyppyinä kolmonen ja back flip.
Ja osa toisesta laskusta hieman eri kuvakulmasta. 

Pysykääpä kuulolla. Laitellaan kisa kuulumisia viimeistään EC-starttien jälkeen.

-petri-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti